- Ten temat jest pusty.
- AutorWiadomości
- 30 marca 2020 o 17:08 #12288
Wilco Mandersa
UczestnikCześć,
mieliśmy pytanie: podczas rysowania kwadratu lub pisania tekstu oprogramowanie automatycznie przypisuje grubość linii 1 mm.
Jeśli to przeskalujesz, to to również się przeskaluje, więc jeśli nie będziesz uważnie czytał, otrzymasz bardzo pogrubione litery.
Moje pytanie brzmi: jak mogę zmienić domyślną grubość linii i przywrócić ją do zera???Kolejne pytanie: tniemy ploterem tnącym Mimaki z systemem OPOS. Teraz moje pytanie brzmi: jeśli utworzyłem plik i musi on być taki sam 10 razy, czy mogę ustawić ploterowi tnącemu automatyczne drukowanie 10 elementów z rzędu?
14 kwietnia 2020 r. O 17:01 #12654EasySIGN
PrezenterCześć Wilco,
Dziękuję za pytania! Odpowiedziałem na nie po kolei:
1) Możesz ustawić, czy grubość pióra ma być skalowana podczas powiększania, w oknie dialogowym stylu pióra. To okno dialogowe znajdziesz w Przyborniku EasySIGN.
2) Domyślną grubość linii ustawiasz w tym samym oknie dialogowym, ale bez dokonywania wyboru. Pojawi się dodatkowe okno dialogowe z prośbą o zmianę ustawienia domyślnego i zapisanie go.
3) W przypadku wielu elementów możesz to zrobić, otwierając plik plotera w programie EasySIGN Production Manager, zapisując go, a następnie naciskając przycisk „Odtwórz” w dowolnym momencie. Bardziej standardowym sposobem jest umieszczenie 10 elementów w rzędzie na arkuszu kalkulacyjnym EasySIGN. Dodaj optyczne krzyżyki pozycjonujące do każdego elementu, a następnie wytnij.
Have an easy day!
Paul at EasySIGN
- AutorWiadomości
- Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.